Seniorenplein Nederland Startpagina

Startpagina voor senioren, alle interessante informatie in een paar klikken of tikjes bereikbaar, zonder typen.

Gmail
Google zoeken
Outlook
Wikepedia
Buienradar
Twitter
Google Maps
Facebook
van Dale Woordenboek
Post NL
Telefoonboek
Marktplaats

Rubrieken

Corona Check App

Wilt u naar een restaurant, theater, bioscoop of het buitenland? Dan moet u met de bovenstaande QR-code kunnen laten zien dat u ingeënt bent, corona gehad heeft of dat u zich heeft laten testen. In dit filmpje kunt u zien hoe u de Corona Check App op uw telefoon zet.

Meer informatie: Radar


Online naar het Louvre

Bent u wel eens naar Parijs geweest? En daar naar het museum het Louvre bezocht?

Het museum heeft nu speciaal voor de coronatijd verschillende digitale rondleidingen gemaakt binnen het Louvre.


Het nieuwe filmhuis

Noem het een gelukje bij een ongelukje maar ondanks de lockdown kunnen filmliefhebbers toch blijven genieten van mooie arthousefilms. Het Nieuwe Filmhuis biedt sinds vorige week namelijk een selectie van de nieuwste films on demand aan via Picl. Met een paar muisklikken heb je de film op je computer, tablet of TV. De prijs is vergelijkbaar met een bioscoopkaartje: € 8,50

Testpanellid worden?

Jouw mening over producten en diensten laten meetellen? Dat kan als Testpanellid. Radar verzamelt en analyseert meningen via online vragenlijsten en confronteert bedrijven met problemen. Meedoen is gratis.

Het Radar Testpanel bestaat uit tienduizenden mensen die door heel Nederland wonen. Zij ontvangen zo'n 2 keer per maand een uitnodiging om hun mening te geven over producten en diensten via een online vragenlijst. Jij kunt je hierbij aansluiten. Het is gratis, en je bepaalt altijd zelf of je meedoet aan een onderzoek.

Nationale Parken Amerika

Kayakken tussen ijsbergen, vliegen over een actieve vulkaan of duiken naar een scheepswrak is normaal gesproken al niet voor iedereen weggelegd, maar tijdens de coronacrisis is het al helemaal onmogelijk. In samenwerking met vijf nationale parken in Amerika biedt Google Arts & Culture virtuele tours door de Bryce Canyon, Dry Tortugas, de Kenai fjorden, de vulkanen van Hawaï en de grotten van Carlsbad Caverns.

Coronatest

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus.

U kunt op twee manieren een afspraak maken:

  • bellen met 0800-1202 (houd uw burgerservicenummer bij de hand)

  • Maak online een afspraak (log in met uw DigiD). Geen wachttijden!


Het nieuwe pensioenstelsel

Wat is er nieuw aan het nieuwe pensioenstelsel?

Bas Werker, hoogleraar aan de Universiteit Tilburg en medewerker van pensioeninstituut Netspar, geeft antwoord op de belangrijkste vragen over het nieuwe pensioenstelsel. Heeft het gevolgen voor de AOW? Van wie is het pensioengeld eigenlijk? Hoogleraar Bas Werker legt het uit.

Het coronavirus

De media staan er vol mee, maar waar haalt u betrouwbare informatie vandaan?

Voorkom besmetting door:

  • regelmatig uw handen te wassen met zeep

  • hoest en nies aan de binnenkant van uw elleboog

  • gebruik papieren zakdoekjes

  • geef anderen geen hand

Hoe beleven senioren corona?

Hoe beleven Nederlandse senioren de coronacrisis? Hoe is uw leven veranderd, waar maakt u zich zorgen over, wat geeft u hoop en troost, hoe brengt u de dag door? Onder de noemer ‘Wij & corona’ geven initiatiefnemers Leyden Academy on Vitality and Ageing en stichting GetOud een podium aan senioren om hun verhaal te vertellen en elkaar te inspireren.

Alle verhalen komen samen op dit platform.

MUZIEKMIDDAG 01 - Liedjes van toen
MUZIEKMIDDAG 02 - Liedjes van toen