Seniorenplein Nederland Startpagina

Startpagina voor senioren, alle interessante informatie in een paar klikken of tikjes bereikbaar, zonder typen.

Gmail
Google zoeken
Outlook
Wikepedia
Buienradar
Twitter
Google Maps
Facebook
van Dale Woordenboek
Post NL
Telefoonboek
Marktplaats

Rubrieken

Een tweede coronagolf?

Het aantal positief geteste personen is met 60% toegenomen in de afgelopen week. Minister Hugo de Jonge spreekt officieel van een tweede golf aan coronabesmettingen. Wat kunt u doen om u goed voor te bereiden?

Plus Online zocht het voor u uit.

Kentekenbewijs

Bent u uw kentekenbewijs of uw tenaamstellingscode kwijt? Vraag dan altijd op www.rdw.nl een vervangend kentekenbewijs of nieuwe tenaamstellingscode aan en niet op andere websites.

De sites lijken wel erg op de site van de RDW, door de kleuren, en soms hebben ze ook hetzelfde lettertype. Gedupeerden betalen vijftig euro en krijgen vervolgens niks geleverd.

Laat u niet oplichten!

Coronatest

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus.

U kunt op twee manieren een afspraak maken:

  • bellen met 0800-1202 (houd uw burgerservicenummer bij de hand)

  • Maak online een afspraak (log in met uw DigiD). Geen wachttijden!


Seniorencollege

In Seniorencollege duiken studenten van nu in de rol van docent en geven colleges over de meest uiteenlopende onderwerpen. In een reeks van 8 afleveringen worden verschillende vakgebieden besproken. Van de Middeleeuwen tot de blues en van alles daar tussenin. Cognitief uitdagende sessies die jong en oud verbinden en ‘een leven lang leren’ werkelijkheid maken

Online te bekijken of op vrijdag om 17.00 uur, via ONS (Ziggo, kanaal 50)

Bezoek 'n Nationaal Park

Nederland heeft 21 Nationale Parken. Gezamenlijk vertellen zij het verhaal van de Nederlandse natuur. De Nationale Parken zijn prachtige voorbeelden van typisch Nederlandse landschappen met internationaal bijzondere natuur.

Bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen, vennen en meer. Elk gebied heeft zijn unieke karakter en historie, met eigen planten, dieren en landschappen.


Nationale Parken Amerika

Kayakken tussen ijsbergen, vliegen over een actieve vulkaan of duiken naar een scheepswrak is normaal gesproken al niet voor iedereen weggelegd, maar tijdens de coronacrisis is het al helemaal onmogelijk. In samenwerking met vijf nationale parken in Amerika biedt Google Arts & Culture virtuele tours door de Bryce Canyon, Dry Tortugas, de Kenai fjorden, de vulkanen van Hawaï en de grotten van Carlsbad Caverns.

Google Kunst en Cultuur

Google Kunst en Cultuur is een unieke samenwerking met kunstinstellingen.

Iedereen is nu in staat om online tot in de kleinste details kunstwerken te bekijken, vanuit de luie stoel of een hoekje in de tuin!

Van het Louvre in Parijs tot het Rijksmuseum in Amsterdam… In totaal staan er wel tienduizenden werken online!


Het nieuwe pensioenstelsel

Wat is er nieuw aan het nieuwe pensioenstelsel?

Bas Werker, hoogleraar aan de Universiteit Tilburg en medewerker van pensioeninstituut Netspar, geeft antwoord op de belangrijkste vragen over het nieuwe pensioenstelsel. Heeft het gevolgen voor de AOW? Van wie is het pensioengeld eigenlijk? Hoogleraar Bas Werker legt het uit.

Het coronavirus

De media staan er vol mee, maar waar haalt u betrouwbare informatie vandaan?

Voorkom besmetting door:

  • regelmatig uw handen te wassen met zeep

  • hoest en nies aan de binnenkant van uw elleboog

  • gebruik papieren zakdoekjes

  • geef anderen geen hand

Hoe beleven senioren corona?

Hoe beleven Nederlandse senioren de coronacrisis? Hoe is uw leven veranderd, waar maakt u zich zorgen over, wat geeft u hoop en troost, hoe brengt u de dag door? Onder de noemer ‘Wij & corona’ geven initiatiefnemers Leyden Academy on Vitality and Ageing en stichting GetOud een podium aan senioren om hun verhaal te vertellen en elkaar te inspireren.

Alle verhalen komen samen op dit platform.

MUZIEKMIDDAG 01 - Liedjes van toen
MUZIEKMIDDAG 02 - Liedjes van toen